Om oss

Missa inte vår nästa spelning!


Här är vårt spelschema:

VILKA ÄR VI EGENTLIGEN?

Henrik Lagercrantz är utbildad i England på Birmingham Conservatoire och har uppträtt i en mängd operor och uppsättningar. Han spelade Berthold Hipposchitz i världspremiären av Scoring a Century skriven och regisserad av Keith Warner, Le Dancaire i Carmen, the Earl of Leicester i Maria Stuarda och Prins Ahmed i Tusen och en natt. På senare år har Henrik blivit en populär Oratoriesångare, bland annat i Mozarts Requiem, Händels Messias och Stabat Mater av A Dvorak. Henrik var en av upphovsmännen till operan Trollguld som uruppfördes på Malmö Opera 2009.


Lisa Löfqvist

Lisa Löfqvist är utbildad vid Göteborgs Teaterhögskolas musikallinje och vid Hochschule der Künste i Berlin. Hon har frilansat som sångerska i Tyskland – främst i Berlin, bland annat på Schlosspark Theater och Hansa Theater där hon sjungit såväl musikal, operett som opera. År 2000 vann hon  första pris i Lotte Lenya-tävlingen arrangerad av Kurt Weill Foundation i New York. Hösten 2004 flyttade hon tillbaka till Lund och har sedan dess arbetat på Malmö Opera och då främst i kören. Men Lisa har även sjungit i barnoperan Halmhatten och Filttofflan på Operaverkstan, gjort rollen som Anemotis i Prinsessan av Cypern, varit solist vid Nyårsfesten 2008 och gjort roller som Louise i Pariserliv och Tisbe i Askungen på Malmö Opera, samt Despina i Cosi fan tutte på Skånska operan.

Frederic Schöning

Frederic Schöning  är en solistiskt utbildad pianist vid musikhögskolorna i Göteborg och Malmö för professor Hans Pålsson och har blivit undervisad av pianister såsom Per Tengstrand, Roland Pöntinen och Simon Crawford-Phillps. Han har även gått sång- och pianolinjen vid Vadstena folkhögskola med ackompanjemang, solosång, kör och piano som huvudämnen. Utöver den klassiska repertoaren är Frederic kunnig inom den afroamerikanska traditionen och har spelat mycket improvisations-inriktad musik. Frederic undervisar flitigt och har ett stort antal elever i och utanför Lund där han bor sedan några år tillbaka. Tonsättare som ligger honom varmt om hjärtat är Mozart, Chopin, Skrjabin och Rachmaninov men har en bred smak och uppskattar "god" musik i vitt skilda genrer!

Copyright @ All Rights Reserved