Våra program / Om oss

         SPRÅK

Alla texter är på svenska och

alla får ett eget texthäfte!


PUBLIKANTAL

The more the merrier!

LOKAL

Inga specifika krav på spelyta.

Finns piano slipper vi ta med!

Singalong eller konsert?

       Du bestämmer!

OperettSingalong (55 min)


Henrik och Lisa rivstartar med ett sprakande medley från Czardas-furstinnan som försätter publiken i den rätta operett-känslan.

Därefter är det publikens tur att värma upp!

Sen är det dags att sjunga tillsammans. 

Vi har valt ut välkända melodier som de flesta känner till och har lätt att sjunga med i med endast ett texthäfte i handen!


Programmet är ca en timme långt och passar utmärkt till kaffet, middagen eller  ett glas vin.


Skräddarsytt?


Vi kan naturligtvis även skräddarsy paket efter dina egna önskemål.

Kontakta oss gärna med dina önskemål!

Konsert (35 min)


Operett, Musikal och Opera!

Konsert med välkända och älskade melodier. 

Passar bra som lunchkonsert eller som företagshappening eller middagsunderhållning.

Det är vår absoluta målsättning att våra konserter utformas så att alla kan delta och medverka, oavsett funktionsförmåga. Eftersom vi turnerar runt på olika scener kan tillgängligheten variera från spelplats till spelplats. Har du frågor om tillgängligheten vid en framtida konsert, tveka inte att höra av dig till oss!


                                         info@operettsingalong.com                        0709 942 452  

VILKA ÄR VI EGENTLIGEN?

Henrik Lagercrantz är utbildad i England på Birmingham Conservatoire och har uppträtt i en mängd operor och uppsättningar. Han spelade Berthold Hipposchitz i världspremiären av Scoring a Century skriven och regisserad av Keith Warner, Le Dancaire i Carmen, the Earl of Leicester i Maria Stuarda och Prins Ahmed i Tusen och en natt. På senare år har Henrik blivit en populär Oratoriesångare, bland annat i Mozarts Requiem, Händels Messias och Stabat Mater av A Dvorak. Henrik var en av upphovsmännen till operan Trollguld som uruppfördes på Malmö Opera 2009.


Lisa Löfqvist är utbildad vid Göteborgs Teaterhögskolas musikallinje och vid Hochschule der Künste i Berlin. Hon har frilansat som sångerska i Tyskland – främst i Berlin - där hon sjungit såväl musikal, operett som opera. År 2000 vann hon  första pris i Lotte Lenya-tävlingen arrangerad av Kurt Weill Foundation i New York. Hösten 2004 flyttade Lisa tillbaka till Lund och har sedan dess arbetat främst på Malmö Opera i kören. Lisa har även varit solist i barnoperan Halmhatten och Filttofflan på Operaverkstan, gjort rollen som Anemotis i Prinsessan av Cypern, varit solist vid Nyårsfesten 2008 och gjort roller som Louise i Pariserliv och Tisbe i Askungen på Malmö Opera, samt Despina i Cosi fan tutte på Skånska operan. Sedan 2017 är hon en återkommande gäst i Rickard Söderbergs operetter i Ystad.

Frederic Schöning

Frederic Schöning  är en solistiskt utbildad pianist vid musikhögskolorna i Göteborg och Malmö för professor Hans Pålsson och har blivit undervisad av pianister såsom Per Tengstrand, Roland Pöntinen och Simon Crawford-Phillps. Han har även gått sång- och pianolinjen vid Vadstena folkhögskola med ackompanjemang, solosång, kör och piano som huvudämnen. Utöver den klassiska repertoaren är Frederic kunnig inom den afroamerikanska traditionen och har spelat mycket improvisations-inriktad musik. Frederic undervisar flitigt och har ett stort antal elever i och utanför Lund där han bor sedan några år tillbaka. Tonsättare som ligger honom varmt om hjärtat är Mozart, Chopin, Skrjabin och Rachmaninov men har en bred smak och uppskattar "god" musik i vitt skilda genrer!